Λατινοαμερικάνικοιχοροί ως  μέσο γυμναστικής

Οι Λατινοαμερικάνικοιχοροί ως  μέσο γυμναστικής

by Dance O'clock, 12 Σεπτεμβρίου 2022
latin dance fitness benefits

Ο λάτιν χορός έχει εξελιχθεί από μια ποικιλία ρουτινών που αναπτύχθηκε τον δέκατο όγδοο αιώνα και καλύπτει τα πάντα, από το cha Cha-cha μέχρι το mambo και τη salsa. Εδώ είναι ο οδηγός μας για το δημοφιλές στυλ του λάτιν χορού.

Εισαγωγή στον λατινικό χορό.            

Ο λάτιν χορός προέρχεται από τον δέκατο όγδοο αιώνα, με χώρες όπως η Κούβα, το Μεξικό και η Βραζιλία να πρωτοστατούν. Προσφέροντας μια διέξοδο για ρυθμική έκφραση και ρέουσες, αισθησιακές κινήσεις, ο λάτιν χορός ενσωματώνει μια σειρά από πικάντικα στυλ, όπως ρούμπα, σάμπα και ακόμη και μπολερό.

Ο λάτιν χορός είναι συνήθως μια δραστηριότητα συντρόφου, αλλά μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ομάδες ζευγαριών που χορεύουν μαζί και αλλάζουν τακτικά παρτενέρ. Ο αυτοσχεδιασμός είναι βασικός λίθος του είδους, αν και η βασική γνώση ορισμένων τυπικών βημάτων μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη βοήθεια στις πρώτες μέρες της εκμάθησής του.

 

Οφέλη φυσικής κατάστασης

  • Τονώνει το σώμα – Ο λάτιν χορός διαθέτει μια σειρά από μοναδικές ανατροπές που βοηθούν στην εκγύμναση διαφορετικών μυϊκών ομάδων. Είναι ιδανικό για τόνωση διαφόρων περιοχών του σώματος, όπως κοιλιακούς, γοφούς, μηρούς και γλουτούς.
  • Ενθαρρύνει μια πιο υγιεινή διατροφή – Επειδή ο λάτιν χορός απαιτεί μεγάλο βαθμό κίνησης και ευελιξίας, ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να εργαστούν σκληρότερα για να ακολουθήσουν έναν πιο υγιεινό και πιο δραστήριο τρόπο ζωής. Ως αποτέλεσμα, υποστηρίζει τους χορευτές που πίνουν και καπνίζουν λιγότερο και τρώνε πιο υγιεινά τρόφιμα.
  • Σας φέρνει σε επαφή με το σώμα σας – Ο λατινοαμερικάνικος χορός είναι εξαιρετικός για την ανάπτυξη της αυτογνωσίας του σώματος, με τους συμμετέχοντες να εναρμονίζονται περισσότερο με τις ανάγκες άσκησης τους. Εάν μερικές φορές νιώθετε ότι το σώμα σας εργάζεται εναντίον σας, αυτή θα μπορούσε να είναι η δραστηριότητα για να σας ξεκαθαρίσει.
  • Συναισθηματική απελευθέρωση – Ο λατινοαμερικάνικος χορός είναι πραγματικά ένας φανταστικός τρόπος για να διοχετεύσετε τα συναισθήματά σας σε μια μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης. Ο λάτιν χορός τροφοδοτείται από παθιασμένα συναισθήματα, με τις κινήσεις του σώματος να εκφράζουν τα βαθύτερα συναισθήματα του χορευτή.